De bijeenkomst is op woensdagmiddag 20 maart a.s.in de “Entree” naast de bibliotheek inloop 13.45 uur aanvang 14.15 uur.

Gevangenen zorg in Nederland bij de PCOB.

Gevangenenzorg Nederland is uitgenodigd om hun activiteiten in het gevangeniswezen bij de PCOB te komen vertellen.

Gevangenen zorg denkt mee over wensen en mogelijkheden voor ex-gevangenen. Bijvoorbeeld op het gebied van werk na detentie , daarnaast geven ze sollicitatie tips en advies. Ook na de start bij een nieuwe wekgever blijft het contact nog doorlopen, zodat een ex-gevangenen er niet alleen voor staat. Welke baan is mogelijk ? Wat voor werk past bij hen? Hoe werkt solliciteren? Hoe maak ik een C.V.? Wat vertel ik over mijn detente.? Welk salaris kan ik verwachten.? Waar vind ik een baan.? Met het vinden van antwoorden op deze vragen helpt Gevangenenzorg de ex-gevangenen. Kerk & detentie, en dan. Detentie, het lijkt soms ver van een geloofsgemeenschap af te staan. Maar soms komen gemeenteleden in aanraking met Justitie. Het gaat soms om ernstige feiten, waarbij ook één of meerdere slachtoffers betrokken kunnen zijn. De consequenties voor slachtoffers, verdachten en betrokken families kunnen groot zijn. Kan je als gemeentelid, predikant of ambtsdrager op bezoek gaan in de gevangenis. Op al deze situaties kan een beroep gedaan op gevangenenzorg Nederland. Er wordt hierop ingegaan tijdens de presentatie. Het belooft een interessante middag te worden. Iedereen is van harte welkom.