data vanaf 11 september 2019

Gewoon anders bijbellezen bij Opkijken.nl

Gewoon anders bijbellezen bij Opkijken.nl ZWOLLE – “Ik vind Bijbellezen moeilijk en snap er vaak niks van”, zegt Linda en ze schuift wat ongemakkelijk heen en weer. “Ook al is Jezus mij vriend, ik twijfel vaak.” Door haar licht verstandelijke beperking voelt zij zich anders en ze zegt: “Soms denk ik: mag ik er wel zijn?” Opkijken.nl lanceert i.s.m. Kinderbijbels.nl vanaf woensdag 11 september een serie blogs over het bijbellezen met mensen met een beperking. De serie is bedoeld voor iedereen die samen met iemand met een beperking de bijbel leest. Diverse beperkingen komen aan bod: naast mensen met een verstandelijke beperking gaat het over mensen met een sociale, visuele en/of auditieve beperking. Anders bijbellezen dus, maar eigenlijk ook heel gewoon, want de bijbel is er voor iedereen! Veel christenen met een beperking hebben het gevoel dat zij minder geliefd en gewild zijn door God. Juist daarom is het belangrijk om samen met hen de bijbel te lezen en te ontdekken wat Gods woorden van liefde zijn voor hen. Wat kun je verwachten? Vanaf woensdag 11 september verschijnt er wekelijks een blog. In de blogs worden deskundigen aan het woord gelaten die uitleg, voorbeelden en handvatten geven op het gebied van bijbellezen met mensen met een verstandelijke of sociale beperking, blinden en slechtzienden of doven en slechthorenden. Ook krijg je bij ieder blog tips specifiek gericht op kinderen. Wil je de serie volgen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Opkijken.nl (vink aan: mensen met een beperking). Je ontvangt dan iedere week een mail met het nieuwe blog in je mailbox.