data zaterdag 12 oktober en zaterdag 16 oktober

Studieavond Israelcentrum

Onder de naam Thema Talks zijn er op zaterdag 12 oktober en woensdag 16 oktober twee studiebijeenkomsten.

De studiebijeenkomsten worden gehouden in het Israëlcentrum, Henri Nouwenstraat 34 in Nijkerk. Entree is € 10,00 inclusief soep, koffie en thee.

Zaterdag 12 oktober - Els van Diggele 10.30 uur: De misleidingsindustrie. In haar boek ‘We haten elkaar meer dan de Joden’ schreef Els van Diggele over de verdeeldheid onder Palestijnen. Voor haar nieuwste boek (‘De misleidingsindustrie’) ging Els van Diggele op zoek naar het antwoord op de vraag waarom Nederlandse media zo’n eenzijdig beeld weergeven van het Israëlisch-Palestijnse conflict.

Zaterdag 12 oktober - Otto de Bruijne 13.00 uur: Israël, echt kunst. Kunstenaar en spreker Otto de Bruijne verdiept zich al jarenlang in Joodse kunst en cultuur. Dat is terug te zien in zijn schilderijen, waarmee hij ook exposeerde in het Israëlcentrum. Otto boeit zijn publiek met een verhalende manier van vertellen en neemt mensen graag in woord en beeld mee in symboliek en kunst over Israël en het Jodendom.

Woensdag 16 oktober - Willem Ouweneel 17.00 uur: De acht bergen van Jezus in Israël. De hoogtepunten van Jezus’ leven, en vooral van Zijn gebedsleven, zijn nauw verbonden met acht bergen in Israël. Ze spelen ook een rol in de geschiedenis van Israël, zoals Moria. De ‘bergen van Israel’ zijn daarnaast typerend voor Ezechiël; ze spelen een rol in de eindtijd.

Woensdag 16 oktober - Peter Pellemans 19.30 uur: De vijf grootste verschillen tussen Nederland en Israël. De vervangingstheologie heeft ons eeuwen anders doen geloven, maar als we de Bijbel eerlijk bestuderen komen we erachter dat deze een Joods karakter heeft. Waar liggen onze wortels, onze oorsprong en onze hoop?