data 15 en 29 februari 2020

Thema-talk in het Israëlcentrum

Studiedagen met Bas Belder en Eppo Bruins in Nijkerk. Onder de naam Thema Talks zijn er op zaterdag 15 februari en 29 februari twee studiebijeenkomsten in het Israëlcentrum

Zaterdag 15 februari 10.30 uur: Ds. Willem J.J. Glashouwer Jeruzalem, brandpunt van de wereldgeschiedenis. De strijd om Jeruzalem duurt al ongeveer zo lang als dat de stad bestaat. Ook vandaag is er veel te doen rondom Israëls hoofdstad. Hoe komt dat toch? Ds. Glashouwer gaat in op de bijzondere positie van Jeruzalem in Gods plan met deze wereld. 12.00 uur: Pauze 12.45 uur: Bas Belder Europa en Israël: een haat-liefde-verhouding. SGP’er Bas Belder was jarenlang lid van het Europees Parlement. Op verschillende manieren zette hij zich in voor het verbeteren van de betrekkingen tussen Europa en Israël. Maar hoe zit het nu eigenlijk met deze haat-liefde-verhouding?

Zaterdag 29 februari 10.30 uur: Ds. Kees Kant Israël in het Nieuwe Testament. Als het over Gods plan met Israël gaat, worden vaak teksten uit het Oude Testament aangehaald. Maar het Nieuwe Testament leert ons juist óók interessante lessen over Israël. Welke dat zijn deelt ds. Kees Kant uit Nijkerk. 12.00 uur: Pauze 12.45 uur: Eppo Bruins Is er een oplossing voor het Israëlisch-Palestijns conflict? In januari bracht Eppo Bruins samen met de rest van de Tweede Kamerfractie van de ChristenUnie een werkbezoek aan Israël. Hij deelt vijf ontdekkingen die ze tijdens hun verblijf deden.

In de pauze is er soep, koffie en thee. Gratis aanmelden via cvi.nl/thematalks of bel 033-2458824.