Blog van Renske Vermij Lessen uit de wijngaard

‘Ik ben de ware wijnstok en mijn Vader is de wijnbouwer. Iedere rank aan mij die geen vrucht draagt snijdt hij weg, en iedere rank die wel vrucht draagt ​snoeit​ hij bij, opdat hij meer vruchten draagt. […] Blijf in mij, dan blijf ik in jullie. Een rank die niet aan de wijnstok blijft, kan uit zichzelf geen vrucht dragen. […] De grootheid van mijn Vader zal zichtbaar worden wanneer jullie veel vrucht dragen en mijn ​leerlingen​ zijn.’ (Johannes 15:1-8)

Zaterdagmorgen 22 september kregen we een rondleiding in de wijngaard Aan de Breede Beek in Nijkerk. Ik en ‘mijn’ kinder- en jongerenwerkers. Het was een fantastische ochtend, met veel vrucht.

We vielen met onze neus in de boter. Het is oogsttijd. Het ene deel van de wijngaard was al leeg in het andere deel werd volop geplukt. Er hingen volle trossen druiven aan de ranken. En terwijl wij ons daaraan vergaapten (en proefden) werd ons van alles uitgelegd over het verbouwen van druiven. Ik denk dat iedere deelnemer een ander verhaal zou typen. Dit is het mijne…