Opening 'Stavoren' Bunschoten

10 november sprankelende opening van “Stavoren” . Stichting Sprank

Bunschoten, d.d. 30 oktober
Met ballonnen, slingers, een hapje en een drankje vindt zaterdag 10 november 2018 de feestelijke opening plaats van “Stavoren”. Dat is de nieuwe locatie waar bewoners met een verstandelijke beperking afgelopen september hun intrek hebben genomen. Tijdens het Open Huis is er gelegenheid om met het gloednieuwe appartementencomplex en zijn bewoners kennis te maken.

Sinds september wonen achttien cliënten van Stichting Sprank in het nieuwgebouwde pand ‘Stavoren”. Sprank biedt hen daar een veilig thuis in een christelijke omgeving. Bewoners hebben een eigen appartement, maar er zijn ook gezamenlijke ruimten, zoals keukens en woonkamers. Ook draait er van maandag tot en met vrijdag een huiskamerproject. Daardoor hoeven de deelnemers, veelal ouderen, niet meer af te reizen naar een externe bestemming, want ze hebben hun activiteiten op de locatie. De bewoners ervaren hun nieuwe onderkomen als een grote luxe: “Een eigen badkamer en toilet en een prachtige kamer: het is fijn om bij Sprank te wonen!”

Sponsors
Dankzij de inzet van vele vrijwilligers en gulle giften is in Bunschoten een extra bedrag van maar liefst 30.000 euro ingezameld voor zaken die niet door de overheid bekostigd kunnen worden. Denk aan een gezellige inrichting van de gemeenschappelijke ruimten, zodat de bewoners zich echt thuis voelen. Of een “tovertafel”, een activerend spel. Ook staat er in de tuin een prachtige schommel. Het geld is ingezameld door onder andere een benefietconcert, een high tea, de verkoop van koekjes en wijn, een kerstballenactie en het organiseren van een spinningmarathon. Scholen hebben zich ingezet voor Sprank en vele bedrijven hebben spontaan geld gegeven.

Wie het allemaal met eigen ogen wil zien, kan zaterdag 10 november tussen 14.00-17.00u een kijkje nemen en delen in de feestvreugde (Op de Ree 252a). Ook wie geïnteresseerd is om als vrijwilliger te komen meedraaien, kan kennismaken met Stichting Sprank en informatie krijgen. De bewoners van Stavoren zijn trots op hun prachtige huis en willen het u graag laten zien.
In 2019 wordt de tweede locatie "Urk" opgeleverd. Hier gaan in totaal 24 mensen met een verstandelijke beperking wonen.