Kerkdiensten | Kijk en luister via
kerkdienstgemist.nl of kerkomroep.nl

9:30 uur online dienst

STROMEN VAN ZEGEN

Het regent zachtjes als we de bus uitstappen. We hebben samen met leden van andere kerken en Huiskamervrijwilligers gebeden in de Kings Coach en ons verlangen bij Hem gelegd.

Ons verlangen om mensen in Nijkerk te bereiken met het goede nieuws.
We verspreiden ons over het Plein en nodigen uit om een kijkje in de bus te nemen. Mensen lopen gehaast door in de hoop nog droog de winkel in te komen. Of kijken verstoord op boven de stapel pakjes en tassen die ze dragen.
Wij zien toch wel dat het nu niet uitkomt?
Ik nodig een man uit in zijn scootmobiel. Hij rijdt tot vlak voor mijn tenen en vraagt of ik een klap wil. Verbaasd herhaal ik zijn vraag.
‘Je bent de derde al die mij probeert in die bus te krijgen vandaag … maar het zal je niet lukken hoor. Toch is er een kleine twinkeling in zijn ogen, dus ik waag het erop.
‘Drie keer..! Dan is er Iemand die het beste met u voor heeft, denk ik. En … daarbinnen is het droog.’
Hij glimlacht smalend en rijdt weg. Ik begin een gesprek met een andere man maar hij is al bekeerd, zegt hij. Het gaat immers vooral om liefde en hij doet een stapje naar voren. Terwijl ik een stapje naar achteren zet maakt de man op de scootmobiel een grote bocht en komt er weer bijstaan.
‘Dat jullie hier toch telkens weer komen’ snuift hij. Dat heeft toch weinig zin..’
Maar hij weet niet dat er al drie meisjes in de bus hun leven aan de enige God gegeven hebben. En dat de bus gevuld is met nog veel meer liefde voor ieder die zijn hart openstelt.
‘Hoe kun je zo zeker weten dat God bestaat?’vraagt een jonge man even later. Dat is een mening. Ik ga voor feiten.’ Maar hij stelt zijn hart niet open voor het feit dat Jezus is opgestaan en wacht op hem.
Een paar toeristen uit Friesland zij blij met de uitnodiging en drinken binnen een warm kopje koffie. Zij geloven wel in de liefde van Christus die ons meteen verbindt als broeders en zusters. Een Huiskamermedewerker komt druipend binnen terwijl hij de druppels van zijn jas slaat.
‘Ik wist niet dat ik dit werk zou kunnen, belijdt hij als hij naast ons op de bank ploft. Het was vandaag mijn eerste keer weet je. Maar het is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. En ook heel mooi om te doen!’(*)
Terwijl de regen nu met bakken uit de hemel komt, geniet hij met kleine slokjes van zijn hete thee. ‘Stromen van zegen’ grinnikt hij zacht.

Arna van Deelen
(*) Ook komend jaar zal de Kings Coach weer regelmatig op het plein staan. Kom kijken en doe gerust mee. Dan wordt ook u gezegend!